Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanec Farský: Nová koalice už schválila špatný rozpočet i Lex Babiš. Co bude dál?

Poslanec Farský: Nová koalice už schválila špatný rozpočet i Lex Babiš. Co bude dál?

Foto: Marie Cvrčková, MoneyMAG.cz

Reakce politiků na jmenování Sobotkovy vlády se množí. Poslanec Jan Farský /TOP09/ v souvislosti s tímto ústavním aktem popsal první nezdary nové koalice.

Bohuslav Sobotka a jeho kabinet složený ze zástupců ČSSD, ANO a KDU-ČSL byl v úterý jmenován prezidentem Milošem Zemanem. Opoziční poslanec Jan Farský nové vládě popřál.

"Přeji této vládě, aby její další kroky byly přesvědčivější než špatný rozpočet, než schválený Lex Babiš i než šest chyb v dopise o jmenování," neopomněl zmínit ani trapas premiéra. Ten na Hrad poslal dopis s žádostí o jmenování ministrů jeho vlády s faktickými i gramatickými chybami.

"Česká republika a její občané si zaslouží kvalitní správu, která bude tuto zemi řídit odpovědně bez skandálů, bez přehmatů a zatěžování budoucnosti. Hodně štěstí, vládo," dodal Farský.

Zatímco zástupci TOP09 jsou vůči vládě velmi tvrdí, KSČM je zdrženlivá. Předseda komunistů Vojtěch Filip si v hodnocení nové vlády počká do vydání programového prohlášení.

Témata:  vláda státní rozpočet

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy