Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České Radiokomunikace spustily pro stanici Óčko první komerční vysílání hybridní televize v ČR

České Radiokomunikace spustily pro stanici Óčko  první komerční vysílání hybridní televize v ČR

Foto: TV Óčko

K prodeji hudby bude sloužit nová aplikace určená pro hybridní televize a set-top boxy (HbbTV). Divákům umožní procházení hudebního katalogu a prostřednictvím SMS také objednání hudebních CD a DVD nosičů.

České Radiokomunikace plánují rozvoj dalších funkcionalit, jako jsou například QR kódy nebo propojení s vysílaným obsahem. Aplikaci lze při sledování programu vyvolat stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovladači televizních přijímačů a set-top boxů podporujících technologii HbbTV. Pilotní vysílání hybridní televize v pozemním vysílání multiplexu 3 na televizních kanálech Óčko a Óčko Gold zahájily České Radiokomunikace ve spolupráci se společností Mautilus.

„Spuštěním hybridní televize plníme naše sliby, že budeme pozemní vysílání neustále rozvíjet a rozšiřovat nabídku služeb. Pro poskytovatele televizního vysílání je hybridní televize jednou z cest, jak získávat nové příjmy a divákovi nabídnout novou moderní službu," říká Michal Čupa, generální ředitel Českých Radiokomunikací.

HbbTV vysílání bylo uvedeno do pilotního provozu 20. ledna 2014 pro stanici Óčko a Óčko Gold v celoplošném DVB-T multiplexu 3. HbbTV využívají již více než rok všechny veřejnoprávní kanály ČT a také řada evropských pozemních i satelitních vysílání.

Témata:  TV Óčko

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy