Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gazdík varuje trojkoalici: Ministr financí bude po nástupu překvapený

Gazdík varuje trojkoalici: Ministr financí bude po nástupu překvapený

Foto: Marie Cvrčková, MoneyMAG.cz

Strana TOP 09 veřejně prohlašuje, že chce být věcnou opozicí. Místopředsedu strany Petra Gazdíka zajímá především rozpočtová zodpovědnost. A ta podle něj v koaliční smlouvě chybí.

„To programové prohlášení vlády, které je na stole, nebo bude na stole vycházející z koaliční smlouvy, kterou ty tři strany uzavřely, bude patrně snůška neuvěřitelných slibů, které nemají žádnou oporu v rozpočtu," myslí si Gazdík. Podle něj mohou se stát pouze dvě varianty. „Buď to, ta vláda bude utrácet, utrácet nadmíru a výrazným způsobem tím zadluží naši budoucnost a znovu dá do nepořádku veřejné finance a veřejné rozpočty, které my jsme pracně, ta minulá vláda dávala dohromady v čase evropské krize, nebo své sliby nesplní," vysvětloval místopředseda TOP 09 v rozhovoru pro Radiožurnál s tím, že ani jedna varianta není správná.I tak by podle Gazdíka měla být vláda jmenována co nejdříve. Stávající nelegitimní vláda jmenovaná prezidentem si podle něj může dělat, co chce, protože se nikomu nezodpovídá a která nemá oporu v Poslanecké sněmovně. „Pokud se to bude protahovat měsíce, tak si myslím, že zejména budoucí ministr financí by se mohl divit, co všechno bylo utraceno, nebo co mu z rozpočtu zbude," varuje koalici Gazdík.

Témata:  Ministerstvo financí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy