Rebelie proti Babišovi začíná, tvrdí web. Podívejte se, jak to je

Poslanci hnutí ANO jsou údajně nespokojení vidinou prý nízkého platu poslance. Tvrdí to web parlamentní listy. EuroZprávy.cz oslovily hnutí s dotazem, zda je to pravda a máme odpověď.

660
reklama

Server opět přišel s informací, že ANO platí své klíčové postavy Martina Stropnického a Věru Jourovou 150ti tisíci korun měsíčně. Ostatní poslanci jsou pak údajně nespokojení, že kvůli vstupu do sněmovny budou pobírat jen plat poslance. Ten i s náhradami činí něco přes 70 tisíc korun měsíčně.

Poslanci pak údajně touží po moci a nelíbí se jim, že Babiš chce jít do opozice a jen tiše podporovat menšinovou vládu ČSSD. "Těch, kteří čekají, že budou v dozorčích radách a budou mít moc, je mezi námi mnoho a je pouze na Babišovi, aby to řešil. Nikoho jiného k tomu nepustí," cituje server jednoho z poslanců ANO.

EuroZprávy.cz oslovily přímo hnutí ANO s otázkou, zda jsou uvedené informace pravdivé. "Věra Jourová ani Martin Stropnický nejsou placeni hnutím ANO, tuto informaci jsme několikrát veřejně dementovali," reagovala tisková mluvčí Radka Burketová.

Ta nám v minulosti sdělila, že jediným lídrem ANO, který je hnutím placen, je Martin Komárek. Ve hnutí má funkci programového ředitele. Plat ale odmítla sdělit s odůvodněním, že jde o osobní informaci.

K článku pak Burketová řekla jasně: "Celý článek považujeme za nesmyslný a vymyšlený. Autor se raději ani nepodepsal." Zlobí se také, že nikdo z tohoto politicko bulvárního webu nepožádal hnutí ANO o vyjádření.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky