Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České věznice jsou drogovými ráji, trestanci odcházejí jako boháči

České věznice jsou drogovými ráji, trestanci odcházejí jako boháči

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Je to pár hodin, co se ukázalo, že vinařická věznice je pořádně velkým drogovým revírem. Znalci prostředí tvrdí, že je to jen špička ledovce a že podobné je to ve všech českých káznicích.

A jak popsal jeden z drogových kápů, když v tom umíte chodit a máte dodavatele a odběratele, můžete si každý měsíc vydělat třeba sedmdesát tisíc a z věznice vyjít jako milionáři.

Ideální je zaháčkovat lidi, kteří jsou za mřížemi prvně a mají tak víc peněz než ti, kteří v celách strávili už polovinu života. A zatímco prodávající vydělávají majlant, jejich zákazníci si pěstují závislost, která je po propuštění znovu stáhne na šikmou plochu.

Drtivá většina drog se prý dnes do věznic dostává díky návštěvám. Ty musí nejprve ošálit kontrolu při vstupu. Odsouzený pak pronese zásilku do cely ve vlastním těle.

Slova zkušeného dealera potvrzuje i policista z protidrogového. Problém věznic je podle něj celoplošný a systémový. Jen čas od času vyplave na povrch. Většinou tak odnese ředitel té konkrétní káznice.

Témata:  věznice

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 12:04

Zkontrolujte si řidičák! Letos vyprší platnost ještě více než 360 tisícům z nich

Od začátku letošního roku už sice není povinné mít na cestách po České republice řidičský průkaz vždy u sebe, je ale nutné, aby byl platný. Do konce roku zbývá vyměnit ještě přes 360 tisíc dokladů s končící platností, nejvíce ve Středočeském kraji (50 850), nejméně v kraji Karlovarském (9 506). O nový řidičák můžete požádat buď přímo na úřadě, nebo přes Portál dopravy.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy