Zvrat v případu Kramný: Do kauzy se vložil tento právník a má nové informace

Našli jsme právníka, který se hodlá vložit do případu záhadné smrti Moniky a Klárky Kramných. Nechal si poslat vyšetřovací spis a ví, co v něm je.

660
reklama

Zamotaný případ smrti Moniky a Klárky Kramných na dovolené v Hurghadě, kvůli kterým otec a manžel rodiny Petr Kramný tráví nedobrovolně už třetí měsíc v Egyptě, se možná konečně pohne z místa.

Do celé kauzy se totiž vložil advokát Keroles Ezzat Bashier, který se specializuje na egyptské právo. A podařilo se mu to, o co se celou dobu marně snaží česká strana. Totiž získat nějaké informace.

"Nechal jsem si poslat kopii Kramného spisu. Je v arabštině a má 162 stran," uvedl doktor Bashier. "Jak rychle ho dostanu, to záleží na DHL. Očekávám, že přijde tak do dvou dnů."

Jak je možné, že naše ministerstvo zahraničí podle mluvčí Johany Grohové pořád nic neví, a on bude mít v ruce rovnou kopii spisu, vysvětlil tím, že egyptská strana podle tamních zákonů skutečně nesmí žádné informace až do uzavření případu poskytovat, ale on je členem Egyptské advokátní komory.

"My jsme se nedozvěděli žádné oficiální závěry, žádné interpretace. Konkrétní dokumenty nám nebyly předloženy," potvrdila Grohová.

Spis podle advokáta obsahuje všechny zápisy z vyšetřování, předběžné výsledky pitvy a další materiály. Chybí v něm jen závěrečná zpráva z laboratoře a závěr vyšetřování. Po prostudování spisu se potom advokát rozhodne, jestli se v případu Petra Kramného dá něco dělat.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky