Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalouskovi jdou po krku. Schwarzenberg hází vinu na Zemana

Kalouskovi jdou po krku. Schwarzenberg hází vinu na Zemana

Foto: Panthermediacz z pověření MFČR

Poté, co švýcarský soud vynesl rozsudek nad manažery Mostecké uhelné společnosti, rozjela se v Česku opět debata, proč Česko nestálo na straně žalobců. Mezi kritiky patří i Strana zelených. Karel Schwarzenberg to ale hájí. Za vše může Zeman.

V kauze Mostecké uhelné společnosti byly ve Švýcarsku vyneseny nepodmíněné tresty vězení kvůli korupci, tunelování i daňovým únikům. Česká republika ale na straně žalobců nebyla. Důvodem je to, že ministerstvo financí se nestihlo včas přihlásit.

Zelení to kladu za vinu exministru financí Miroslavu Kalouskovi, který tuto funkci zastával již ve vládě Mirka Topolánka /ODS/. "České kauzy řeší až švýcarský soud. Je ostudou bývalého ministra financí Kalouska, že se Česko nepřipojilo k trestnímu stíhání, a není tak jasné, zda se dostane k odškodnému ve výši několika miliard korun," zlobí se zelení.

A co na to Schwarzenberg /TOP09/? Ten pozdní dodání dokumentů neřeší. Naopak se pustil do zelených. Tedy do strany, za kterou seděl na postu ministra zahraničních věcí v Topolánkově vládě. "Doporučuji Ondřeji Liškovi a straně Zelených, aby dříve, než vydají prohlášení, se podívali na fakta. Mosteckou uhelnou předal panu Koláčkovi a spol. tehdejší premiér Miloš Zeman," uvedl.

Témata:  Miroslav Kalousek kauza: MUS

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy