Šmucler zkritizoval ČSSD

ČSSD ve čtvrtek zveřejnila svůj záměr dopomoci vybudovat národní obchodní řetězec, který by protěžoval české zemědělce a potravináře. Tento nápad si vykoledoval kritiku od bývalé moderátorské hvězdy Romana Šmuclera.

660
reklama

V minulosti prezident Zeman přišel s myšlenkou vytvořit v Česku tuzemský obchodní řetězec. S tím se teď ztotožnila i ČSSD. "Soc. dem. se inspiruje německým nebo rakouským modelem velkoobchodních a maloobchodních řetězců. V obou těchto státech jsou silné národní řetězce. Rádi bychom podpořili vznik silného národního řetězce," řekl Právu stínový ministr zemědělství Michal Hašek. ČSSD zároveň prosazuje zřízení státem vlastněné komerční banky.

"Tohle už jsem zažil - ještě chybějí národní továrny, nebo vybraných podnikatelů...," reagoval na sociální síti lékař Roman Šmucler. Vrátil se teď prý z USA, kde chtěl koupit nějaký ryze americký suvenýr v potravinách, což byl problém.

"Všichni chtějí jen to nejlepší anebo nejlevnější. Často měli jen evropské nebo asijské. Nezdálo se mi, že by trpěli. Umějí zase jiné věci, třeba Apple, showbusiness. No ale my v národních řetězcích budeme mít nejlepší a nejlacinější zboží, české od Babiše...," rýpl si do lídra ANO.

Témata: čssd | Šmucler, Roman

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky