Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Státní svátky v tomto školním roce: Kdy si vzít dovolenou?

Státní svátky v tomto školním roce: Kdy si vzít dovolenou?

Foto: MoneyMAG.cz

Podzimní, vánoční, jarní prázdniny. Školáci budou mít letos 20 dní volna, nepočítáme-li letní prázdniny. Podívejte se, kdy nebude škola ve vašem kraji a v které dny si nejlépe vybrat dovolenou kolem státních svátků.

V letošním školním roce nás čeká celkem deset státních svátků, z toho jen dva připadají na víkend. Děti čeká první volno v říjnu. Podzimní prázdniny jsou v úterý 29. a středu 30 října, přičemž v pondělí 28. října je Den vzniku samostatného československého státu. Školáci tak budou mít volno hned tři dny.Příjemně letos vycházejí Vánoce. Svátky připadají na úterý, středu a čtvrtek, takže když si vezmete volno v pondělí 23. prosince a pátek 27. prosince, můžete si od práce odpočinout krásných 9 dní v kuse. Myslete také na to, školáci mají prázdniny ještě celý další týden a druhé pololetí jim začíná až v pondělí 6. ledna.Jarní prázdniny stanovené ministerstvem školství nejsou v kalendáři vyznačeny, protože začínají v prvních okresech už 3. února, v posledních až 10. března. Přehled, kdy je budou mít právě vaše děti, najdete zde:Velikonoce nás potom čekají v pondělí 21. dubna a velikonoční prázdniny ve čtvrtek 17. dubna a pátek 18. dubna. Děti tak čeká dohromady 20 dní volna, když nepočítáme dva měsíce letních prázdnin a možnost vyhlášení ředitelského volna.Státní svátky v tomto školním roce:sobota 28. září Den české státnostipondělí 28. října Den vzniku samostatného československého státuneděle 17. listopadu Den boje za svobodu a demokraciiúterý 24. prosince Štědrý denstředa 25. prosince 1. svátek vánočníčtvrtek 26. prosince 2. svátek vánočnístředa 1. ledna Den obnovy samostatného českého státu, Nový rokpondělí 21. dubna Velikonoční pondělíčtvrtek 1. května Svátek prácečtvrtek 8. května Den vítězství

Témata:  Státní svátky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy