Herec Kraus se pustil do Zemana: Otevřete oči, toto je realita

Prezident Miloš Zeman v posledních týdnech znovu ukazoval své prazvláštní představy o fungování státu. Moderátor a herec Jan Kraus se do Zemana pustil kvůli postoji k Nejvyššímu soudu.

660
reklama

Moderátora už štvou řeči o tom, jak Zeman výrazným ziskem vyhrál prezidentské volby. Kraus připomíná, že sice Zeman sice dostal většinu hlasů voličů, ale většina občanů jej rozhodně nezvolila a tudíž za ním většina nestojí. Velké množství lidí se totiž z protestu rozhodlo vůbec nevolit.

Kraus však Zemana kritizuje za jeho postoj k Nejvyššímu soudu. Prezident v Senátu, kde se snažil protlačit odsouhlasení Jana Sváčka na ústavního soudce, uvedl, že ztratil důvěru v Nejvyšší soud kvůli tomu, jak rozhodl ve věci rebelujících poslanců ODS, kteří byli podezřelí z korupce.

„Že justici nerozumí, prokázal, když si představuje, že předseda soudu se bude vyjadřovat k výrokům soudu. ("Moc pěkný rozsudek, jsem spokojena!" řekla by pí Brožová, předsedkyně Nejvyššího soudu..., aby soudci věděli, jak by to mělo vypadat i příště?)," píše Kraus.

„Zeman toho neví hodně, o to víc o všem mluví z kazatelsko - mentorskou intonací. Prostě český mudrc. Pivní ovšem," myslí si moderátor o prezidentovi a ztotožňuje se se slovy Karla Schwarzenberga, který v rakouském tisku označil Zemana za poničeného ochmelku, který svým jednáním ničí loajalitu lidí vůči hlavě státu.

Prezident však není jediný, kdo se dle Krause chová nepochopitelně. „Řada pražských radních tvrdí, že hazard nemohou zakázat, protože by se rozmohl v nelegální verzi. Podle stejného vzorce by tedy nešel uplatnit skoro žádný zákon," upozorňuje Kraus s tím, že ti radní, kteří nejsou proti hazardu, jsou poměrně podezřelí z pletich s hazardním lobby. Radní by se však měli dle Krause zaměřit i na eliminaci „bordelů" v centru měst, které společně s hazardem kazí dojmy z měst.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky