Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co se děje v ČT? Odstranění Drtinové chtějí kolegové veřejně vysvětlit

Co se děje v ČT? Odstranění Drtinové chtějí kolegové veřejně vysvětlit

Foto: Česká televize

Kvůli pochybnostem kolem odvolání moderátorky Daniely Drtinové sepsal její kolega Martin Veselovský spolu se dvěma editory pořadu Události, komentáře otevřený dopis. V něm žádají vysvětlení důvodů odvolání dlouholeté moderátorky tohoto pořadu.

Zpráva, že oblíbená moderátorka komentovaných událostí končí, šokovala kdekoho. Odbory dokonce naznačují, že je to na politickou objednávku. V úvahu přichází ministr kultury Balvín, jenž si na moderátorku stěžoval. " Naposledy vyjádřil značnou nespokojenost s vedením rozhovoru současný ministr kultury Jiří Balvín, když moderátorka trvala na jasném vysvětlení motivů odvolání ředitele Národního divadla Jana Buriana," stojí v prohlášení odborů.

Teď se do celé věci vložila další oblíbená tvář České televize. Kolega Drtinové z Událostí, komentářů Martin Veselovský. S editory pořadu žádá vysvětlení celé věci od šéfa zpravodajství.

"Vzhledem ke zprávám v médiích, které zásadním způsobem zpochybňují budoucí nezávislost a objektivitu pořadu Události, komentáře, Vás musíme požádat o vysvětlení důvodů odvolání Daniely Drtinové z moderování pořadu," píší v dopise.

Připomínají, že na Drtinovou si nikdy vedení nestěžovalo a byla oblíbená u diváků. I díky ní se postupně zvyšovala sledovanost pořadu.

"Pokud byla Daniela Drtinová odvolána z moderace Událostí, komentářů bez uvedení konkrétních důvodů a navíc v době před pravděpodobnými mimořádnými volbami do Poslanecké sněmovny, vyvolává to vážné obavy ze snahy otupit hlavní večerní zpravodajskou relaci ČT24 během předvolební kampaně. V takovém případě by byla fatálně oslabena důvěryhodnost nejen Událostí, komentářů, ale i celého zpravodajství České televize," uvádí nespokojenci Veselovský, Ouředník a Rozkošný.

Témata:  Česká televize Daniela Drtinová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:17

Hypotéka na refundaci: Pomůže získat peníze na dokončení stavby nebo rekonstrukce

Potřebujete dokončit rekonstrukci, ale úspory na vašem účtu se tenčí? Pomůže vám hypotéka na refundaci. Proplatí vám prostředky, které už jste do nemovitosti vložili. A dá vám tak peníze na dokončení oprav. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy