Co se děje v ČT? Odstranění Drtinové chtějí kolegové veřejně vysvětlit

Kvůli pochybnostem kolem odvolání moderátorky Daniely Drtinové sepsal její kolega Martin Veselovský spolu se dvěma editory pořadu Události, komentáře otevřený dopis. V něm žádají vysvětlení důvodů odvolání dlouholeté moderátorky tohoto pořadu.

660
reklama

Zpráva, že oblíbená moderátorka komentovaných událostí končí, šokovala kdekoho. Odbory dokonce naznačují, že je to na politickou objednávku. V úvahu přichází ministr kultury Balvín, jenž si na moderátorku stěžoval. " Naposledy vyjádřil značnou nespokojenost s vedením rozhovoru současný ministr kultury Jiří Balvín, když moderátorka trvala na jasném vysvětlení motivů odvolání ředitele Národního divadla Jana Buriana," stojí v prohlášení odborů.

Teď se do celé věci vložila další oblíbená tvář České televize. Kolega Drtinové z Událostí, komentářů Martin Veselovský. S editory pořadu žádá vysvětlení celé věci od šéfa zpravodajství.

"Vzhledem ke zprávám v médiích, které zásadním způsobem zpochybňují budoucí nezávislost a objektivitu pořadu Události, komentáře, Vás musíme požádat o vysvětlení důvodů odvolání Daniely Drtinové z moderování pořadu," píší v dopise.

Připomínají, že na Drtinovou si nikdy vedení nestěžovalo a byla oblíbená u diváků. I díky ní se postupně zvyšovala sledovanost pořadu.

"Pokud byla Daniela Drtinová odvolána z moderace Událostí, komentářů bez uvedení konkrétních důvodů a navíc v době před pravděpodobnými mimořádnými volbami do Poslanecké sněmovny, vyvolává to vážné obavy ze snahy otupit hlavní večerní zpravodajskou relaci ČT24 během předvolební kampaně. V takovém případě by byla fatálně oslabena důvěryhodnost nejen Událostí, komentářů, ale i celého zpravodajství České televize," uvádí nespokojenci Veselovský, Ouředník a Rozkošný.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky