Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dopřeje nám počasí krásný sváteční den? Předpověď na noc a středu 8. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Oblast vyššího tlaku zeslábne a počasí u nás začne ovlivňovat tlakové níže nad Britskými ostrovy a s ní spojený frontální systém, před kterým k nám bude proudit teplý vzduch od jihu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Skoro jasno až polojasno. Nejnižší teploty +3 až -1 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s. Tlaková tendence: slabý pokles Počasí přes den (07-24): Skoro jasno až polojasno. V Čechách během dne, na Moravě a ve Slezsku až večer od západu přibývání oblačnosti a večer v západní polovině Čech místy s občasným deštěm. Nejvyšší teploty 16 až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C, na Šumavě až 14 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, postupně ve východních Čechách a na Moravě až čerstvý 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Témata:  počasí ženy

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:28

15. května 2024 9:12

Bidenova obchodní válka s Čínou je bouří ve sklenici vody. Světové akcie včera pokořily historický rekord

Ukazatel výkonu všech akciových trhů ve světě – MSCI All Country World Index – včera pokořil svůj historický rekord. Prodloužil přitom sérii růstových dní, takže ta je nyní nejdelší od letošního ledna. Přitom americká administrativa prezidenta Joea Bidena se uchýlila ke svému dosud nejzásadnějšímu navýšení cel na dovoz do USA z Číny, jímž navázala na obdobné, ovšem razantnější kroky předchozí administrativy Donalda Trumpa. 

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy