Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kaufland klamal zákazníky. V džemu bylo méně ovoce

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Kaufland prodával pod svojí privátní značkou K-Classic višňový džem, ve kterém bylo méně ovoce, než bylo uvedeno na obale. Vyrobený byl v Německu. Kvůli uvádění spotřebitele v omyl a falšování výrobku zahájí Státní zemědělská a potravinářská inspekce s prodejcem správní řízení o uložení pokuty, uvedl její mluvčí Pavel Kopřiva.

Konkrétně šlo o džem v balení 450 gramů, ve kterém mělo být ve 100 gramech výrobku 50 gramů ovoce. Bylo v něm však pouze 35 gramů ovoce, prokázala laboratorní analýza. Minimální trvanlivost džemu byla do 27. října příštího roku.

"Inspekce proto nařídila prodejci stažení závadné šarže z celé tržní sítě a dále prodejci nařídila provést u tří následujících dodávek předmětné potraviny analýzu stanovující podíl ovocné složky. Rozbor kontrolovaná osoba provede v akreditované laboratoři pro daný typ analýzy na vlastní náklady," uvedl Kopřiva.

Témata:  Kaufland Ovoce

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy