Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté začnou prošetřovat tvrzení Babišova syna o únosu

Andrej Babiš Fotogalerie +2
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / EuroZprávy.cz / INCORP images

Policisté začnou prošetřovat tvrzení syna premiéra Andreje Babiše mladšího o tom, že ho spolupracovníci jeho otce drželi kvůli kauze Čapí hnízdo na Krymu. Kriminalisté osloví také novináře serveru Seznam Zprávy, v jejichž reportáži informace zazněly. Policie to dnes uvedla na twitteru. Babišův syn v pořadu prohlásil, že jeho otec chtěl, aby kvůli trestní kauze zmizel z Česka.

"Policie ČR se informacemi uvedenými ve včerejším (pondělním) dílu pořadu Zvláštní vyšetřování v TV Seznam důkladně zabývá a vyhodnocuje jejich relevantnost. Kontaktovat proto bude samozřejmě i autory reportáže," uvedli policisté. Premiér Andrej Babiš (ANO) v reakci na synova slova řekl, že je jeho syn psychicky nemocný, bere léky a musí být pod dohledem.

Babiš mladší řekl serveru, že k farmě, kvůli níž čelí jak on, tak premiér obvinění z dotačního podvodu, podepisoval nějaké dokumenty, ale prý nevěděl, co podepisuje. V minulosti se údajně kvůli konfliktu s policií dostal do Národního ústavu duševního zdraví, kde se setkal s psychiatričkou Ditou Protopopovou. Ta letos kandidovala v komunálních volbách za hnutí ANO. Její posudek měl podle médií pomoct Andreji Babišovi mladšímu, aby se vyhnul trestnímu stíhání.

Po vypuknutí kauzy Čapí hnízdo manžel Protopopové Petr údajně odvezl Babišova syna na ukrajinský poloostrov Krym, který anektovalo Rusko. Protopopova se podle svých slov bál, a proto oznámil české policii, že byl unesen. Policie se podle předchozích zpráv serverů Neovlivní.cz a iROZHLAS.cz oznámením zabývala, ale neodhalila žádné protiprávní jednání. Babišův syn nyní žije ve Švýcarsku a má i tamní občanství.

Premiér Babiš v minulosti uváděl, že v době, kdy farma Čapí hnízdo získala dotaci, vlastnili farmu jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky, nynější manželky Moniky Babišové.

Témata:  Andrej Babiš farma Čapí hnízdo

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy