Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tesco zruší v Británii 4500 pracovních míst

Tesco
Tesco
Foto: Evgeny Petrov, EuroZprávy.cz

Největší britská maloobchodní společnost Tesco hodlá zrušit kolem 4500 pracovních míst v rámci restrukturalizace sítě svých prodejen Metro.

Společnost oznámila, že mění způsob skladování zásob, kdy zvyšuje podíl výrobků, které jdou od dodavatele přímo do regálů v prodejnách a nebudou uskladněny v jiných prostorách supermarketu. Škrty společnosti mají zasáhnout i řady managementu, napsala agentura Reuters.

Tesco má v Británii více než 300.000 zaměstnanců a přes 3400 obchodů. Je tak největším soukromým zaměstnavatelem v zemi. Jeho podnikání v zemi však ohrožují rychle rostoucí německé diskonty Aldi a Lidl. Loni firma spustila nový diskontní řetězec Jack's, aby tak odvrátila odliv kupujících k levnějším konkurentům.

Celosvětově má Tesco 440.000 zaměstnanců a 6800 obchodů. Od roku 1996 působí firma také v České republice a má zde zhruba 200 prodejen.

Témata:  Tesco Velká Británie

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:28

15. května 2024 9:12

Bidenova obchodní válka s Čínou je bouří ve sklenici vody. Světové akcie včera pokořily historický rekord

Ukazatel výkonu všech akciových trhů ve světě – MSCI All Country World Index – včera pokořil svůj historický rekord. Prodloužil přitom sérii růstových dní, takže ta je nyní nejdelší od letošního ledna. Přitom americká administrativa prezidenta Joea Bidena se uchýlila ke svému dosud nejzásadnějšímu navýšení cel na dovoz do USA z Číny, jímž navázala na obdobné, ovšem razantnější kroky předchozí administrativy Donalda Trumpa. 

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy

Nabíjecí stanice pro elektromobily

Tempo růstu nabíjecích stanic pro elektromobily v Česku se zvyšuje. S elektromobily ale zbytku Evropy nestačíme

V roce 2023 vzniklo 650 nových veřejných dobíjecích stanic, o 16 % více než v předchozím roce. Celkově je nyní v provozu 2 392 stanic s 4 892 nabíjecími body. Poptávka po nabíječkách díky vysokorychlostnímu nabíjení a dynamickému řízení stanic stále roste a v letošním roce se očekává další zvýšení nově instalovaných stanic. Česko s 24 239 registrovanými elektromobily i tak patří mezi země s nejnižším podílem bateriových elektrických vozidel v rámci Evropské unie.